Zamieszczone przez nikoś151
OCTAVIA 2000r 2.0 SLX Problem ze sprzęgłem
Zwiń
X
-
OCTAVIA 2000r 2.0 SLX Problem ze sprzęgłem
Witajcie
Z racji ,że jest to mój pierwszy temat proszę o wyrozumiałość .
Ostatnio w mojej skodzie pedał sprzęgła przeskoczył i zaczyna już łapać przy końcu .
I tu moje pytanie czy jest jakaś opcja podkręcenia sprzęgła czy już tylko wymiana ?
Jeśli wymiana to jakie polecacie ?
Co sądzicie o firmie Valeo ?
Z góry dzięki za odpowiedź i wyrozumiałość
-
-
Co do podkręcenia sprzęgła to Ci nie pomogę natomiast myślę że będzie Cię i tak czekać wymiana sprzęgła, bo to takie ratowanie na chwile Osobiście polecałbym sprzęgło SACHSA Mam je założone i śmiga naprawdę fajnie, ponadto ma bardzo dobre opinie innych - dłużej eksploatujących użytkowników. Co do VALEO to jakoś nie jestem przekonany. Sam troche czasu spędziłem na poszukiwaniach i z tego co udało mi się z tego wyciągnąć to że lepiej trochę dołożyć i na takich rzeczach jak sprzęgło nie oszczędzać Zakładam że masz zjedzony docisk także ewentualnie możesz wymienić sam element zużyty - zawsze troche taniej tylko czy jest sens? :P Za wymianę i tak zapłacisz swoje a może się zdarzyć że po chwili znów coś odmówi posłuszeństwa i wtedy już masz koszty x2.
Komentarz
-
-
Nie nie chce oszczędzać na elementach eksploatacyjnych .
Dlatego pytam bo nie chce byle czego kupić i płacić po kilka razy za to samo .
Dzięki za odpowiedź może ktoś jeszcze się wypowie ?
[ Dodano: Nie 12 Sty, 14 22:27 ]
O takim zestawie myślałem :
Tylko dowiedziałem się od sprzedawcy ,że dokładnie ten zestaw nie będzie pasował ale ma taki jak dla mojej skody za 450 zł
[ Dodano: Nie 12 Sty, 14 22:38 ]
Czy może takie będzie lepsze ?
Komentarz
-
-
Bramka, wymieniałem u siebie 2 lata temu i wstawiłem LUKa do dziś spokój a już prawie 100kkm zrobione. Jeżeli chcesz kupić tanio części polecam z forum kolegę elemenateur http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=19263&start=0 ma naprawdę dobre ceny + doradztwo o czym sam się przekonałem kilkukrotnie.
Komentarz
-
Komentarz